Wysłany: 2007-10-26, 00:13 Richard o nowym albumie
W listopadowym numerze niemieckiego wydania magazynu Metal Hammer znajduje się krótki wywiad z Richardem.
Co istotne pojawia się w nim kwestia nowego albumu zespołu.
Zespół chce do studia wejść już zimą, jednakże dokładna data premiery nie jest znana.
Druga sprawa na pewno ucieszy zwolenników pierwszych dwóch płyt - Richard zapowiada, że najnowszy album będzie powrotem do korzeni. Ile w tym prawdy okaże się w przyszłości.
A o który zespół chodzi bo szczerze jak to przeczytałem 1 raz to pomyślałem o tym gniocie Emigrate, ale jak mniemam byłem w błędzie w takim razie powrót do korzeni może być ciekawą koncepcją
Hmm... chciałbym żeby R+ kontynuował nastrój i styl Rosenrota... powrót do korzeni ... może być ciekawie ... zwłaszcza że dźwięki z pierwszych płyt wydają sie dzisiaj już dość przestarzałe.
ee. a ja bym chciała coś nowego. Może pomieszanie Herzeleid i Rosenrot? (taka koniugacja jak u orzęsków... ) Nie wiem.
Powrót do korzeni nie byłby zły, coś w stylu Rosenrot również nie byłoby złe.
Podsumowując : Obojętnie co by to nie było - jeżeli będzie tam głos Tilla i gitary Richarda i Paula to jestem za
Dla mnie najważniejsze jest żeby nowa płyta wyszła, była do kupienia i żebyśmy mogli usłyszeć ponownie rammstein na listach przebojów w telewizjach muzycznych.
No czyli, utwory już skomponowali, teraz pozostaje je nagrać :) Niech sobie pracują spokojnie. Już niedługo będą zapewne kolejne newsy, jaka nazwa albumu, ujawnienie tytułów poszczególnych piosenek, singiel promujący, orientacyjna data premiery, niektóre sample z albumu... aż w końcu premiera :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum